Search
  • xiuxiueigedicions

Xiuxiueig edicions. El perquè del nom de l’editorial


Volia un nom a poder ser sonor, onomatopeic, català, evocador, relacionat amb els llibres, que transmetés la filosofia de l’editorial i que quedés bé amb els cognoms de la mare i el pare... No, això últim no, hehe! Només faig una petita broma perquè m’he sentit com si escollís el nom pel meu fill/a. I encantada de fer-ho!


Doncs bé, després de pensar i pensar noms que complissin algun d’aquests requisits, i de trobar-ne alguns que ja estaven escollits per altres editorials (no sé si els tenia emmagatzemats de manera inconscient al meu cap o és que com es diu a vegades “tot ja està inventat”o escollit, com seria el cas), va sorgir el nom: Xiuxiueig! Xiuxiueig edicions!


El nom vibrava amb mi i amb la idea i filosofia de l’editorial, i complia amb tots els requisits, així que eureka! Ja tenia nom per l’editorial : )


Ja sé que segurament saps el seu significat, però potser la llengua catalana és nova per tu o no és el teu idioma habitual o ara mateix tens un lapsus; així doncs t’explicaré el seu significat (segons el que ens diu el *diccionari de la llengua catalana de l’Institiut d’Estudis Catalans):


xiuxiueig

1 m. [LC] Acció de xiuxiuejar. 2 m. [LC] So produït per una persona o per una cosa que xiuxiueja.

xiuxiuejar

1 v. intr. [LC] Parlar en veu molt baixa, a l’orella d’algú. 2 v. intr. [LC] Certes coses, fer una remor sorda i tenuíssima.

I... Com es pronuncia?

Xiuxiueig es pronuncia: ʃiwʃiwέʧ

Xiuxiuejar es pronuncia: ʃiwʃiwəʒá

S’escau, oi, la paraula-verb, per una editorial?


I és que els llibres ens xiuxiuegen coses! Quan veus una portada o llom que et crida l’atenció... És el llibre que et xiuxiueja! I quan l’obres i contemples o llegeixes el seu contingut...T’arriben un munt de xiuxiueigs! I una vegada l’has acabat de llegir i/o contemplar, el xiuxiueig omple el teu interior! I més xiuxiueigs arriben encara quan parles d’aquest llibre a alguna persona! Fantàstic!


Així doncs, ja saps una mica més perquè l’editorial es diu com es diu!


I per curiositat, a tu, a part dels llibres, què o qui et xiuxiueja coses?


Fins el proper article!Anna

0 views0 comments

Recent Posts

See All

L'anunci de Xiuxiueig Edicions

Hem decidit fer un anunci per presentar-te la nostra editorial! : ) Gràcies a la Montse (la protagonista) i a la Taquetes (una de les nostres gates) que també va voler ser present a l’anunci.