Search
  • xiuxiueigedicions

Per què crear una editorial?

Simplement per amor als llibres i a la difusió del coneixement, de la imaginació, per donar moviment a les paraules, per descobrir, i etcètera (et diria un munt de motius més : D ). Però en resum, et diré que és per amor als llibres.


Com potser hauràs llegit a la presentació de la pàgina web de l’editorial (www.xiuxiueigedicions.cat), no sé si el que sento pels llibres és racional o irracional. Però som moltes persones les que sentim aquesta atracció cap als llibres. I diria que tu ets una d’aquestes persones! : )


Potser creuràs que hi ha altres negocis que econòmicament són mes rendibles, i segurament no t’estàs equivocant. Però, qui sap què pot passar al final! El cas és que si una persona fa allò amb el que vibra, segurament ho farà molt millor, en gaudirà més i tot això acabarà arribant als lectors, en el cas d’una editorial, però poden ser tot tipus de clients.


I la decisió de fer aquest pas, en el meu cas, no va ser gens precipitada. És una decisió lenta, molt meditada i presa amb moltes pors. I també amb consciència.


Pensaràs perquè et parlo de mi a tu? Doncs perquè he volgut parlar-te personalment com a persona que ha creat aquesta editorial (evidentment hi ha altres persones al darrera que fan possible que l’editorial tiri endavant).


I potser també et preguntaràs per què dic tot això que sona entre espiritual i empresarial/persona emprenedora, però et diré el motiu: perquè m’he convertit (fa res, això és molt recent!) en una persona emprenedora i perquè en aquest pas he rebut consells, assessorament i m’he informat sobre temes d’emprenedoria, amb els que he pogut aprendre una miqueta (dic una miqueta perquè em queda molt per aprendre!) sobre què passa al moment d’emprendre. I com que quan escoltes o llegeixes altres persones que estan a la mateixa situació que tu, ajuda (a mi m’ajuda), considero que ja que jo ho he rebut, també ho haig de donar, per si a tu o a algú del teu entorn l’ajuda. Amb això no vull provocar que et precipitis en fer algun pas, medita-ho abans. Però si una idea et mou, fes el que sigui per perseguir-la! Posa’t en moviment i busca les eines, ajuda, informació i persones per fer-la possible!


No t’enganyaré, no sempre és fàcil. I ara mateix que acabo de començar, l’editorial no és el meu modus vivendi, si no que segueixo buscant feina perquè he de pagar factures i etcètera. Però... Aquest projecte amb manté il·lusionada i em fa venir ganes de crear-ne de nous.


Així doncs, he creat una editorial independent (independent perquè és petita i vol publicar coses que potser no interessen a tothom, però que tenen de ben segur un públic!). I bé, m’hi acompanyen persones i empreses que fan diferents tasques a l’editorial (la correctora o la impremta, per exemple), tot, tot, per molt que hi faci ara mateix a l’editorial com a persona emprenedora amb pocs, molt pocs, poquíssims recursos (és a dir, persona multi taques), no ho puc fer tot (m’acabo d’imaginar imprimint llibres!).


Per anar fent boca, et diré que el primer àlbum il·lustrat que publiquem parla de coses que a algunes persones ens passen, sobretot durant el procés creatiu, i que es poden aplicar al que passa en el moment en que tenim una idea i hem de fer el pas a convertir-la de projecte empresarial a empresa.


Properament el tindrem imprès, així que estigues a l’aguait! De moment... Aquí pots veure una de les il·lustracions i saber una miqueta més de què va. És un àlbum il·lustrat que es titula “Miss Boah! i el Cor d’Etcèteres”.Fins aviat!Anna


2 views0 comments

Recent Posts

See All

L'anunci de Xiuxiueig Edicions

Hem decidit fer un anunci per presentar-te la nostra editorial! : ) Gràcies a la Montse (la protagonista) i a la Taquetes (una de les nostres gates) que també va voler ser present a l’anunci.